Uutiset

Uutiset -osiosta löytyy ajankohtaisia asioita! 

Sivupalkista löydät linkin "Tulevia tapahtumia", klikkaa linkkiä ja vilkaise mitä on tulossa!

6.11.2020 Seuraava vapaaehtoistoiminnan peruskurssi järjestetään ke 18.11.2020 Aurinkorinteellä (Tunnelikuja 1) klo 17-21. Ilmoittautumiset 16.11. mennessä: Aino Jokela p. 050 576 2552 / aino.jokela@hronsy.fi

16.9.2020 Olemme saaneet kunnalta päivitety tiedot koronaohjeisiin, jotka toimivat myös vahvana suosituksena vapaaehtoistoimintaan. Klikkaa ohjeet näkyviin etusivultamme!

10.8.2020 Kesä on vierähtämässä syksyyn ja tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että pääsemme käynnistämään koronaviruksen vuoksi tauolla olleita vapaaehtoistoiminnan muotoja syksyn aikana. Korona-ajan kauppa-apu päättyi heinäkuun loppuun, tarpeen mukaan olemme kuitenkin valmiina käynnistämään sen uudelleen. Kiitos vielä teille vapaaehtoisille siitä, että saimme kauppa-apuja toteutettua. Teidän roolinne oli mittaamattoman arvokas!Kesäajan ohjeistus vapaaehtoistoimintaan päättyy 10.8. Sen jälkeen käynnistämme vähitellen toimintoja:

-kohtaamispaikat pyörivät kuukausittain. Seuraava kohtaamispaikka to 13.8. klo 14.30 Aurinkorinteellä, tervetuloa!

-saattoapuja välitetään taas 

-ystävätoiminta koteihin jatkuu, monet teistä ovatkin jo tavanneet ja ulkoilleet ystävien kanssa kesän aikana. Myös uusia ystäviä välitetään taas.

-ystävätoiminta palvelutaloihin toimii talojen ehdoilla/ohjeiden mukaan: tapaamiset ulkona/ sovitussa tapaamistilassa onnistuvat ajanvarauksella

-digiohjaukset alkavat kirjastossa 26.8. keskiviikkoisin klo 11-12

-tuntuuko että kaipaat lisää tekemistä arkeen? Olisiko aikaa uudelle vapaaehtoistoiminnalle? Ole yhteydessä Rönsyyn!

KORONA-TILANNE: Muistetaan kaikessa vapaaehtoistoiminnassa thl:n yleiset ohjeet: noudatetaan turvaväliä (1-2m), osallistutaan toimintaan vain oireettomana, huolehditaan käsihygieniasta jakäytetään suojamaskia lähikontaktissa. Mutta ohjelitaniasta huolimatta ei laiteta otsaa ryppyyn, vaan muistetaan se tärkein: vapaaehtoistoiminnan ilo!

10.6.2020 Kesäkuinen tervehdys! Rönsy organisoi edelleen vapaaehtoista kauppa-apua koronaviruksen riskiryhmiin kuuluville ihmisille. Mukana toiminnassa ovat SPR Hämeenkyrön osasto ja Hämeenkyrön seurakunta. 

Viime viikolla päästiin pitkästä aikaa järjestämään vapaaehtoistoiminnan kohtaamispaikka! Toukokuussa kyllä kohdattiin netissä Teamsin kautta, mutta nyt kesäkuussa uskallettiin tavata ihan kasvokkain ulkona ja toki turvavälejä noudattaen. Puheensorina oli melkoinen ja vallan unohtui ottaa valokuviakin, kun pitkästä aikaa kohdattiin tuttuja kasvoja. Kiitos teille jokaiselle vapaaehtoiselle mukana olosta, teitä oli ilo nähdä!

Ps. muistathan myös puhelinystävätoiminnan. Piristäisikö sinun arkeasi mukava juttuhetki vapaaehtoisen puhelinystävän kanssa?

13.3.2020 Huom! Rönsyn toiminta ja koronavirustilanne: Katso tiedote etusivulta!

9.3.2020 Rönsy kiittää lämpimästi Sari Koivumäkeä, joka toimi vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Aino Jokelan opintovapaan sijaisena tammi- ja helmikuun ajan. Kiitos ihana Sari mahtavasta työpanoksestasi, halataan kun tavataan! 

Kevään aikana on tiedossa monenmoista mukavaa mm. kohtaamispaikkojen, syventävien koulutusten ja pop up -vapaaehtoistoiminnan osalta. Seuraa ilmoittelua :)

9.12.2019 Joulukuun kohtaamispaikkaan kerääntyi 27 vapaaehtoista ja toiminnasta kiinnostunutta glögimukin äärelle juttelemaan. Meillä oli vapaaehtoisten toiveiden johdosta kohtaamispaikan vieraana Pirkanmaan Muistiyhdistyksen Tuija Koponen kertomassa muistisairaan kohtaamisesta. Kiitos Tuija tosi mielenkiintoisesta illasta!

5.12.2019 Tämän vuoden neulonta pop up -kampanja alkaa olla lopuillaan! Vapaaehtoiset ovat huhkineet puikkojen kanssa ja lämpimiä joululahjoja on syntynyt ikäihmisille, mielenterveyskuntoutujille ja kehitysvammaisille yhteensä yli 100 paria! Lisäksi Airam on lahjoittanut meille 40 termaria, jotta vapaaehtoiset voivat lisäksi viedä lämpimiä joulutervehdyksiä glögihetkien muodossa! Yhteistyössä on voimaa :)

2.12.2019 Tänään Rönsyn jouluruokailu Kotorinteellä! Mukana noin 40 rönsyilijää nauttimassa joulupöydän antimista ja hyvästä seurasta. Myös tarjoilussa ja ruokien valmistelussa oli kultaakin arvokkaampaa vapaaehtoisvoimaa mukana.

19.11.2019 Syksyn toinen vapaaehtoistoiminnan peruskurssi pidetty Aurinkorinteellä! Tällä kertaa mukana oli myös nuoria, mahtava juttu saada mukaan kaiken ikäisiä rönsyilemään yhdessä!

13.11.2019 Eija ja Aino Lahdessa Valikko-verkoston syysseminaarissa. Aiheena tuettu vapaaehtoistoiminta. Seminaarista jäi erityisesti mieleen tuetussa vapaaehtoistoiminnassa toimineen mielenterveyskuntoutujan lause "Diagnoosien takana on paljon käyttämättömiä resursseja".

7.10.2019 Tällä viikolla vietetään vanhustenviikkoa! Rönsy on monessa mukana Hämeenkyrön alueella, juuri nyt olemme täällä Aurinkorinteellä toteuttamassa kampaamotempausta ikäihmisille. Tempaus on järjestetty yhdessä kotihoidon kanssa. Iltapäivällä olemme mukana järjestämässä Kyröskoski-talossa "Tullaan tutuiksi - löytävä vanhustyö" -tilaisuutta, jossa kuntalaisia tapaamassa ovat lisäksemme vanhusneuvosto ja asiakasohjaus.

Lisätietoja Rönsystä: 
Aino p. 050 576 2552 / aino.jokela@hronsy.fi

18.9.2019 Kaipaatko syksyyn uutta tekemistä? Kiinnostaako vapaaehtoinen digiohjaus?

Digiohjaus käynnistyi Rönsyllä viime vuonna ja ohjauskertoja kosketusnäytön "pyyhkäisyn" opettelusta aina kuvien siirtoon ja internetin saloihin opastamiseen kertyi noin 60! Tervetuloa mukaan tekemään todella tärkeää vapaaehtoistoimintaa!

Tule rohkeasti mukaan syksyn ensimmäiseen vapaaehtoisten digiohjaajien vertaistapaamiseen Aurinkorinteelle torstaina 26.9. klo 14.30. Paikalla yhteistyökumppanimme ATK Seniorit Mukanetin väkeä Tampereelta!

Lisätietoja Rönsystä: 
Aino p. 050 576 2552 / aino.jokela@hronsy.fi

8.8.2019 Vapaaehtoistoiminta turvalliseksi. Osaatko sinä toimia hätätilanteissa? Aivoverenkierron häiriöt, matala verensokeri, kouristukset, rintakipukohtaus - miten tunnistaa ja miten auttaa! Innokkaat vapaaehtoiset saivat hyvää oppia SPR:n kouluttaja Eveliina Peltomäeltä kahden päivän Hätäensiapukurssilta 5.-6.8.19. 

25.7.2019 Eilen PopUppailtiin Attendo Kyröskoskella  helteisessä säässä Rönsyn ja seurakunnan yhteistyönä. Tempausta toteuttivat vapaaehtoiset, kirkkoherra ja kanttori sekä Attendon henkilökunta! Yhdessä ollaan enemmän! 

23.7.2019 Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Aino lomailee 6.8.-4.9.2019. Toiminta jatkuu normaalisti, Eija on sorvin ääressä. 

22.7.2019 Yhdistystoimijat huomio! Rönsy kokoaa parhaillaan yhdistysten yhteistä esittäytymistapahtumaa, joka toteutettiin ensi kertaa viime vuonna. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään Kyröskosken torilla lauantaina 17.8. toriaikana. Kaikki Hämeenkyrön alueella toimivat yhdistykset ovat tervetulleita kertomaan toiminnastaan. Yhdistystoimija, ota yhteyttä Eijaan p. 050 5771830 / eija.makipaa@hronsy.fi

18.7.2019 Iloinen puheensorina täytti Kotorinteen takapihan ja grilli höyrysi, kun vapaaehtoiset kokoontuivat viettämään kesäistä grilli-iltaa rennon yhdessäolon merkeissä. Vapaaehtoisten hyvinvointi ja kiittäminen on rönsyläisten sydämen asia ja nyt se toteutettii hampurilaisten muodossa ;)

16.7.2019 Kotorinteen alueella vietettiin kesäjuhlia! Vapaaehtoisvoimin saatiin tarjolle mansikkakääretorttua sekä visailua, oranssilla teemalla mentiin. Tupa oli täynnä ja tunnelma katossa rankkasateesta huolimatta.